Egy kis ismétlés képekben:
![]() |
A darálthús fűszerezése |
![]() |
Kenyér áztatása |
![]() |
Tojás hozzáadása (+ héjmentesítés) |
![]() |
Összedolgozás |
A Stefánia szelet elkészítése csak ezután tér el a fasírtétól.
Szükség lesz egy őzgerinc/gyümölcskenyér formára. Kenjük ki olajjal, vagy vajjal, de mi általában sütőpapírral szoktuk kibélelni. Ezután töltsük meg kb. az 1/3-áig ezzel a darálthúsos, fűszeres, tojásos, áztatott kenyeres masszával. Jól nyomkodjuk bele!
Tegyünk fel főni pár tojást (ez a mi esetünkben 7 volt). Pucoljuk meg őket, majd a közepére egy egyenes mentén szorosan helyezzük el őket, ugyanis senki nem szereti a tojásmentes szeleteket.
Végül fedjük be teljesen a formát, a színéig!
Tegyük be a sütőbe sülni, amég szép barna nem lesz. Ez 200-220 C fokon általában egy 3/4 óra.
Készítsünk hozzá valamilyen köretet, ez lehet burgonya, főzelékek, saláták, vagy akár valami újítás is, ezután pedig fogysszuk jóízúen!
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Ui.: Eddig volt egy kis probléma a hozzászólások írásával. Most már akárki (nem regisztrált tagok is) kommentálhatnak egy-egy bejegyzés alá! Szívesen várom az építő kritikákat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése