2012. november 24., szombat

Stefánia vagdalt

Az előző bejegyzésem a fasírt elkészítéséről szólt. Ez a cikk is ehhez a témához kapcsolódik, hiszen a két étel alapja ugyan az. A Stefánia vagdalt ugyanis nem más, mint tojással töltött fasírozott rúd. Ez egy rendkívül sokszínű étel, egyaránt tálálható télen, nyáron, hétköznap, különleges alkammakkor, és szinte bármilyen körettel.

Egy kis ismétlés képekben:

A darálthús fűszerezése

Kenyér áztatása

Tojás hozzáadása (+ héjmentesítés)

Összedolgozás

A Stefánia szelet elkészítése csak ezután tér el a fasírtétól.
Szükség lesz egy őzgerinc/gyümölcskenyér formára. Kenjük ki olajjal, vagy vajjal, de mi általában sütőpapírral szoktuk kibélelni. Ezután töltsük meg kb. az 1/3-áig ezzel a darálthúsos, fűszeres, tojásos, áztatott kenyeres masszával. Jól nyomkodjuk bele!


Tegyünk fel főni pár tojást (ez a mi esetünkben 7 volt). Pucoljuk meg őket, majd a közepére egy egyenes mentén szorosan helyezzük el őket, ugyanis senki nem szereti a tojásmentes szeleteket.



Végül fedjük be teljesen a formát, a színéig!


Tegyük be a sütőbe sülni, amég szép barna nem lesz. Ez 200-220 C fokon általában egy 3/4 óra.
Készítsünk hozzá valamilyen köretet, ez lehet burgonya, főzelékek, saláták, vagy akár valami újítás is, ezután pedig fogysszuk jóízúen!



Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Ui.: Eddig volt egy kis probléma a hozzászólások írásával. Most már akárki (nem regisztrált tagok is) kommentálhatnak egy-egy bejegyzés alá! Szívesen várom az építő kritikákat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése