2012. március 24., szombat

A zserbó

Az igazi házi zserbószelet a legfinomabb magyar sütemények közé tartozik. Finom, csinos és ráadásul minden hétköznapon és az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Nemrégiben mi is készítettünk egy "hamisított" vátozatot, szilvalekvárral töltöttet.



Elkészítése (recepteskönyvünkből):
2 dkg élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatunk. 35 dkg lisztet 20 dkg margarinnal vagy 10 dkg zsírral elmorzsolunk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, 5 dkg cukrot, 1 tojást és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35*25 cm-es nagyságú sütőlemez méretére nyújtjuk.

Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük és meghintjük porcukorral hintett darált dióval. (Mi egy kis mazsolával is turbóztuk).

(A lekvárt én készítettem)



Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg, majd a harmadik lappal befedjük.



(Óvatosan a tésztával!)

 A tésztát megszurkáljuk és egy órát kelesztjük. A végén 10 dkg olvasztott csokoládéval vonjuk be.

(Egy kis kóstoló a vége előtt)

Megvárjuk, amíg a csokoládé megszilárdul, felvágjuk, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése