Húgomnak február 18-án volt a születésnapja. Ilyenkor a legtöbb családban szokás a torta készítés, vagy rendelés. Idén mi a házilag készült tortára voksoltunk. Egyrészt olcsóbb, másrészt különböző újításokat lehet bevetni kedvenc süteményeinken.
Kistestvérem kedvence a keksz-szalámi. Ezt a kekszes-csokis masszát eredetileg őzgerinc formába kell kitölteni majd úgy lehűteni, de mivel tortát szerettünk volna kapni, így egy tortaformába öntöttük. Viszonylag egyszerű és gyors az elkészítése.
Ami szükséges hozzá:
- 3 dl víz
- 30 dkg cukor
- 1 kocka margarin (Rama)
- 2 ek kakaópor
- 1 ek rum
- 3 csomag háztartási keksz (25*3 dkg)
- 1 tábla tortabevonó (Katica)
- 2 ek olaj
1. lépés:
A cukrot hozzáadjuk a vízhez, majd lassan szirupra főzzük. Beletesszük a margarint, a kakaóport és a rumot. A három csomag kekszet kisebb darabokra törjük, mi még a zacskóban egy klopfolóval daraboljuk, így egyszerűbb és nem morzsál. A kekszet belekeverjük a masszába, majd megvárjuk amíg megszívja magát. Ezután már önthetjük is az előzőleg margarinnal kikent formába. Viszonylag gyorsan kell dolgoznunk, mert hamar hűl, és akkor már nehéz beleegyengetni.
2. lépés:
Egy tábla tortabevonó csokoládét (mi étcsokoládés Katicát használunk) két evőkanál olajjal megolvasztunk, majd ráöntjük a formába öntött masszára.
3. lépés:
Megvárjuk amég kihűl, majd kedvünk szerint cukorkával, gumicukorral stb. díszítjük.
4. lépés:
A kész művet az ünnepi asztalra helyezzük. Már csak az ünnepeltre vár.
5. lépés:
A torta nagy sikert aratott. Mindenkinek ajánlom hogy próbálja ki, biztos a siker!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése