2012. február 25., szombat

Muffin

Egyszerű, gyors, mutatós, finom. Ezekkel a szavakkal lehet jellemezni egy jó muffint.
Rengeteg féle létezik a sóstól az édesig, mindenki ízlése szerint válogathat, azonban egy "natúr" csokis muffin is a legfinomabbak közé tartozik.
Nem szükséges hozzá más, csak liszt, tojás, vaj, cukor, sütőpor, kakaópor, esetleg tej. Ezek általában meg is találhatóak otthon, már csak egy muffin sütőforma, és pár muffinpapír kell.
Célszerű a a formába papírt tenni, úgy biztos kijön onnan, de ha nem szeretnénk, hogy minden egyes darabot külön ki kelljen csomagolni arra külön formák vannak kitalálva, ilyen például a szilikonos, esetleg kenjük ki margarinnal. Aki mégjobban fel szeretné dobni muffinja kinézetét, vagy alkalomra készíti őket, különböző mintájú muffinpapírokat is találhat, ha pedig nem szeretne drágán venni, próbálja ki a többször is használható, gumiból készültet.


Anyukám rendszeresen meggyet dob a tésztába (már a formába), ez a kedvenceim közé tartozik és még egyszerű is az elkészítése. Apukám nem sűrűn készít süteményeket, de múltkor egy sima csokis muffin is rendkívül finomra sikerült.
A muffinokról többet megtudhatsz és receptet találsz itt: http://muffin.lap.hu/
Figyelem! Több receptnél kimarad, hogy a muffinpapírt a nyers tésztával csak a három-negyedéig öntsük, másképp nagyon kimászik a formából!
Te milyen muffint sütsz a leggyakrabban, vagy melyik volt a legkülönlegesebb? (Kérlek írj megjegyzést!)

Apukám muffinja

Hozzávalók:

-5 dkg reszelt étcsokoládé
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 5 ek kakaópor
- 1,5 dl tej



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése