2012. február 25., szombat

Disznótor Debrecenben

A tél vége az igazi disznótorok időszaka. Országszerte számtalan helyen rendeztek mostanában ilyen eseményeket, habár ez a böjt kezdetével lassan eltűnt.
Múlt héten, február 19-én nekem is volt szerencsém résztvenni egy disznótoron Debrecenben. Ez egy két napos program volt a Barabás étterem szervezésében, melyet a Koppány kalandparkban rendeztek meg. Az ilyen eseményeken általában részesei lehetünk magának a disznóvágásnak is, habár ez itt tudomásom szerint elmaradt, sajnos csak a második napján látogattuk meg.
A rossz idő következtében nem volt sok résztvevő, mi is ódzkodtunk a helyszínen való evéstől, de az étkek mindent kárpótoltak. Nagy választék, remek minőség, tökéletes ízvilág. Személy szerint nem nagyon szeretem a zsíros húsokat, de én is találtam fogamra való falatot, és az is, aki az igazi magyaros disznótoros pártolója. A finomságokat helyben sütötték, bográcsban, kemencében. Ezeket elvitelre is lehetett kérni. A program eléggé elegáns volt, azonban a kiszolgálók lehettek volna kedvesebbek is.




Mi a helyszíni étkezést választottuk, az igazi élményhez ez is hozzátartozik. Ezt egy erre  a célra felállított sátorban lehetett megtenni, fa padokon és asztalokon. A hangulatért egy cimbalmos és egy hegedűs volt a felelős, akik nem tágítottak a zenéléstől a program végéig.


Az ide látogatók nem csak hurkát, kolbászt stb. kóstolhattak meg, a helyszínen isteni kézműves sajtok is kaphatóak voltak.


Akik még mindig vágytak valamire, kézzel készült bábokat, zsákbamacskát is vásárolhattak.


Összefoglalva aki résztvett ezen a programon, biztos hogy nem csalódott, és megtalálta azt amire vágyott. Megérte ide ellátogatni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése