2012. február 10., péntek

Valentin nap

Kedves nők és férfiak egyaránt!
Manapság rengeteg családban szokássá vált a Valentin nap megünneplése. Február 14-én, Szent Bálint napján (innen ered a név) a szerelmes párok megajándékozzák egymást, mely létrejötte egy legendán alapul:
Ennek az "ünnepnek" az a lényge, hogy éreztessük párunkkal, hogy szeretjük, gondoltunk rá. Az elmúlt években az értelmezése tovább tágult, sok családtag is apróbb ajándékot vesz egymásnak szeretetük jelképül. Sokan ezt túl komolyan veszik, sok pénzt költenek rá, rengeteg időt ölnek bele. Ez mind fölösleges.
Egy biztos ötlet, ami mindig beválik: ha szeretsz sütni, miért ne szereznél szeretteiknek egy kis "édes meglepetést"? Kevés emberrel találkoztam eddig, aki ne szerette volna a süteményt. Ünnepi formába öntjük, egy keveset díszítünk rajta, és kész a tökéletes ajándék! Garantált a siker!

Hogyan csináld? Ne bonyolítsd túl! Gyúrj ropogós keksz, mézeskalács, vagy piskótatésztát ízlésed szerint! Ugorj le a sarki bolta egy szív alakú szaggatóért, készíts rá fényes mázt, és díszítsd cukorkával!
Recepteket itt találsz:
Ui.: ha ennél is különlegesebbet szeretnél: Két nagy piskótaszivet lekvárral, vagy valamilyen krémmel ragassz egymáshoz, és vond be fondanttal! Kicsit bonyolultabb, de megéri a fáradtságot http://www.mindmegette.hu/nyujthato-formazhato-fondant.recept (legközelebb saját recepttel rukkolok elő)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése