2012. február 11., szombat

Farsang

Ugye ti sem szeretitek ezt a csúnya időt? Ne búsuljatok, hisz itt a farsang ideje! Egészen jauár 6-ától a nagyböjt kezdetéig még van idő a telet elkergetni! Ez az időszak a mulatságok, bálok, népünnepélyek és persze nem utolsó sorban a vidám lakomák ideje! Ha kíváncsi vagy a részletekre: http://hu.wikipedia.org/wiki/Farsang
Itt az ideje előkeresni a fiók mélyéről a jó öreg farsangi, szalagos fánk receptjét. Ez a leghagyományosabb édesség, ami nem hagyható le a farsangi terítékről. Ráadásul nem telik sok időbe az elkészítése, csak az élesztő felfuttatása hosszadalmasabb. Ha mégsem találnátok, íme egy link, ahos több féle recept is szerepel. Ez már csak ízlés kérdése:
http://www.mindmegette.hu/valogatas/farsangi-fank-415 (máskor is nyugodtan keressétek fel ezt az oldalt, rengeteg jó receptet taláhatnak)
Kínáljátok lekvárokkal, hintsétek meg porcukorral és tálalásra kész ez a finom nyalánkság. - Könnyebb lekvárral megtölteni, ha a tészta formázásakor egy kis lyukat formáznak a tetejére (páran teljesen ki is lyukasztják). Sokan kínálják öntetekkel szirupokkal is. Ha téged sem tántorít el a "maszatolás", kínáld például juharsziruppal, vagy vaníliasodóval: http://www.tutireceptek.hu/vaniliasodo

Itt egy jól átlátható videó egyfajta elkészítési módról:





Ne aggódjatok ha nem sikerül elsőre, vagy meghal az élesztőtök, mindig van egy kisajtó! Ha nem "kelne fel" a tésztátok, formázzátok csőröge fánknak! Ez abban különbözik, hogy élesztő helyett sütőpor kerül bele. Ő is ugyanolyan finom, sőt még formásabb is!


Anyukám csőrögefánkja

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése