2012. február 10., péntek

A legjobb fiatal szakács

Hírek a gasztronómia világából: Magyarország egy gasztronómiai büszkesége.

A HOVENTA vendéglátóipari kiállítás keretében, nemrég rendezték meg a 2012-es Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi selejtezőjének döntőjét.
A győzelmet Széll Tamás, a nemrég Michelin-csillaggal kitüntetett Onyx étterem fiatal tehetsége szerezte meg, így ő utazhat a brüsszeli Európa-döntőre, ottani sikere esetén pedig Lyonba, ahol a világ legjobbjai mérik össze tudásukat.
A versenyen nyolc kiváló szakács - több-kevesebb versenyrutinnal a háta mögött - szerepelt. A feladat egy-egy fogás elkészítése volt doveri nyelvhalból, illetve szabad tartású csirkéből. A versenyen a francia Christian Mayer által elnökölt zsűri döntése szerint Széll Tamás győzött, mögötte Szabó László végzett (aki megkapta a legszebb tálalásért járó különdíjat is), a harmadik helyezett pedig Volenter István lett.
Természetesen azoknak sincs szégyenkeznivalójuk, akik lemaradtak a dobogóról, hiszen felkészült versenyzőket láthattunk, akik fantáziadús ételeikkel bizonyították, hogy a magyar gasztronómia fejlődése töretlen. Remélhetőleg ezt márciusban a brüsszeli zsűri is így találja majd, és akkor minden bizonnyal szurkolhatunk Széll Tamásnak Lyonban, a világméretű verseny döntőjében is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése